Вести

Председник Вучић: Желео сам да се вакцинишем када и народ

Председник Србије Александар Вучић рекао је након вакцинације у Рудној Глави да је примио вакцину, негде у средини процеса вакцинације, јер је његов став и политика да треба да се вакцинише када и народ.
Председник је, на питање зашто се тек данас вакцинисао и зашто баш у Рудној Глави, подсетио да се прва вакцинисала председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, и да је он рекао да чека да се милион људи вакцинише.
Што се одлуке о месту вакцинације тиче, председник Вучић је рекао да је дошао у Рудну Главу да се вакцинише зато што воли то место и исток Србије, као што воли и југ, запад и север Србије, где ће отварати наредних дана болнице и полагати камен темељац на северу Србије.
"Није Србија само Београд", поручио је председник Вучић.
Рекао је да ће настојати да здравствене станице раде и викендом.
Такође, је пренео да је 106.000 нових Фајзерових вакцина стигло на територију Србије и апеловао на грађане да се вакцинишу, додајући да је много дивних људи већ изгубило животе.
Председник Вучић је истакао да је важно за Србију да добије фабрику вакцина, да не пакује само течност, већ и производи вакцине, а то ће радити са кинеским и руским пријатељима.