Вести

Састанак председника Вучића са шефом Делегације Европске уније амбасадором Семом Фабрицијем

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са шефом Делегације Европске уније, амбасадором Семом Фабрицијем, са којим је разговарао о кључним краткорочним и дугорочним приоритетним радњама у вези са владавином права и демократским управљањем.
Председник Вучић је истакао да је чланство у Европској унији приоритетни циљ Србије и да је неопходно благовремено обавестити Европску унију о свим мерама које Србија предузима у области владавине права.
Амбасадор Фабрици је изразио задовољство на конструктивном и корисном састанку, нагласивши да је напредак у владавини права и демократском управљању, један од кључних елемената који диктира темпо напретка Србије у процесу приступања Европској унији. Поздравивши присуство председнице Владе и неколико министара, нагласио је да владавина права прожима различите секторе Владе и друшва у целини.
Фабрици је подсетио да акциони план Србије за поглавља 23 и 24 представља главни план за реформе у области владавине права.
Закључено је да је у процесу придружења неопходно прилагодити стратегије и законодавство у другим областима основних права попут родне равноправности и насиља над женама, као и да је потребно предузети садржајне и делотворне кораке за борбу против корупције.