Вести

Састанак Вучића и Лајчака

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком. Они су разговарали о примени договореног из Бриселског споразума и формирању Заједнице српских општина.
"Имали смо добар рационалан и озбиљан састанак о будућности Београда и Приштине. Оно што је важно то је да смо договорили наставак дијалога"-рекао је председник Србије.
Он је истакао да су обојица изразили заједничку оцену, која је добра и задовољавајућа о економским кретањима која постоје и која тек морају да буду подстакнута између Београда и Приштине, јер то представља једну од најважнијих ствари у њиховим односима.
Председник је саопштио да је инсистирао на једној ствари, а то је пуна имплементација Бриселског споразума. Он се захвалио Мирославу Лајчаку на томе што је спреман да саслуша обе стране. Такође је додао да, какви год разговори били, боље је да имају разговоре и дијалог, него тишину, јер онда може доћи до сукоба и инцидената.
Циљ читавог процеса је да се Србија приближи европској перспективи и чланству у ЕУ.