Вести

Страшно је важно да се ујединимо-председник Александар Вучић

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је Врање и у обраћању грађанима, који нису успели да уђу у халу где ће бити одржан скуп "Србија сања и снове остварује", поручио да је најважније да у овом тренутку сачувамо Косово и Метохију и мир и стабилност Србије.
"Страшно је важно да се ујединимо и позовемо оне друге који до сада нису били ни у једној странци, а желе да сачувају нашу Србију", истакао је председник Вучић говорећи о формирању Народног покрета за државу и позвао све који желе да се придруже тој иницијативи.
Наша прва обавеза је да чувамо државу, националне интересе, а и испред свега да чувамо мир и стабилност, поручио је председник Вучић.
Рекао је и да је поносан што је обилазак Србије почео баш у Пчињском округу где људи имају огромну енергију и воле земљу и истакао да Србији требају људи који ће да воде мудру политику и сачувају је од различитих ветрова, а не авантуристи.
Председник Вучић је рекао да је геополитичка сцена у свету сукобом у Украјини промењена, а да оних којима то није јасно, да не виде колико је тешка позиција Србије, који би да разоре земљу својом неодговорношћу, већ само желе да се дочепају власти.
Поручио је и да неће бити признања тзв. "Косова", али и да треба да дође до помирења са Албанцима.