Вести

У пожешку болницу уложено око 8 милиона динара у последња четири месеца

Члан Главног одбора, повереник СНС Пожега и председник општине Пожега Ђорђе Никитовић обишли су болницу на Савинцу, у коју је у последња 4 месеца уложено око 8 милиона динара.
Наиме, у пожешкој болници је ових дана завршен и пуштен у рад централни систем за снабдевање кисеоником, чији је највећи део инвестиције плаћен из буџета општине Пожега. Тако је за досадашње радове до фазе функционалности, из општинског буџета издвојен милион динара, док су још 500 хиљада динара обезбедили пожешки привредници својим донацијама.
"Улагање у здравље је једна од најважнијих инвестиција, па је то био кључни разлог за овакву инвестицију", истакао је председник општине Ђорђе Никитовић приликом обиласка завршених радова.
Из средстава опортунитета, осим централног система за снабдевање кисеоником, набављен је и савремени ултразвучни уређај.
"Све ово ће допринети да се значајно олакша рад запослених у болници, али у исто време и умногоме побољша квалитет здравствених услуга свих наших пацијената" - истакла је Др Јелена Милићевић, управница болнице на Савинцу.