Вести

Видовдан је наша голгота и наше васкрснуће-председник Вучић

На Видовдан су наши преци на Косову пољу бранили цивилизацију и културу, исконске данас би рекли европске, а свакако српске вредности, поручио је председник Републике Србије Александар Вучић, и додао да је Видовдан и наша голгота и васкрснуће, морално и духовно.
На свечаности, на којој је уручио видовданска одликовања заслужнима, председник Вучић је поручио да већ вековима сваког 28. јуна одговарамо на иста питања-да ли славимо победу или пораз, јунаштво или узалудну жртву, издају или једини могући избор.
Председник је поручио да су наши преци на Косову пољу бранили цивилизацују, културу, исконске вредности, који би неки данас назвали европске, али свакако српске вредности, а не "за малена царства".
"Видовдан је идеал и морална вертикала, на њега се позивају Доситеј, Вук и Његош у жељи да обједине српство", рекао је председник Вучић.
"Видовдан је наша голгота, а у исто време наше васкрсење, духовно и морално. Оно је зауставило морално распадање српског народа, дала нам галерију витеза вере, поштења и пожртвовања, која вреди више од галерије мермерних кипова направљених у мирно доба од народа који нису имали своје Косово", истакао је председник Вучић.