Вести

Вучић полаже камен темељац за фарбику муниције

Председник општине Пожега Милан Божић, изјавио је да je премијер Србије Александар Вучић најавио половином марта долази у ту општину како би постави камен темељац у фабрици Стрељачке муниције у Шеварицама, која би запошљавала између 1.000 и 1.200 људи.
Божић је рекао да отварањем нових радних места Пожега за четири године неће имати незапослених, којих је тренутно 1.900.

"Ауто пут ће се за три до четири године завршити у Пожеги, где ће наплатна рампа или петља која ће бити ту, моћи да запосли између 300 и 400 људи. Тиме би општина Пожега можда била прва у Србији са мање од два одсто незапосленог становништва. Само од пореза на зараде у фабрици очекујемо 50 од 60 милиона директног прилива у општински буџет", рекао је Божић.

Према његовим речима. увелико се припрема терен за фабрику, рашчишћава се, један део огрaде је бетониран.

Када је реч о пољопривреди, из општинског буџета за ову годину је опредељено око 70 милиона динара.

"Радимо на томе да сва села на територији Пожеге буду покривена системом Рзав. Мислим да смо завршили негде око 92 одсто, а у наредне две, три године биће завршено. Ове године смо издвојили око 13 милиона за субвенцију, мимо учешћа људи, за атарске путеве", објаснио је Божић.
Извор